Je speelt het spel in een groepsapp chat op je telefoon. Je spreekt via de chat met verschillende karakters die je video’s, foto’s, audioberichten en puzzels toe sturen. Daarnaast kan je zelf ook een videochat met je groep openen in bijvoorbeeld Zoom, Skype of Houseparty.

Wat heb ik nodig?

Iedere deelnemers heeft een smartphone met internetverbinding nodig waar je Telegram op kunt installeren (voor Android, of iPhone). Minstens één speler heeft een Facebook account nodig. Optioneel kun je een computer gebruiken om de webversie van Telegram te gebruiken óf om te videobellen tijdens het spel met je team. Het is ook handig om pen en papier klaar te hebben liggen.

Hoe werkt Telegram?

Telegram is een chat app, vergelijkbaar met Whatsapp. Je installeert de app op je telefoon en verifieert deze via je telefoonnummer. Tevens is er een webversie beschikbaar om de app te gebruiken op je desktop of laptop.

Download hier de Android versie

Download hier de iPhone versie

Bekijk hier de  webversie van Telegram (je hebt altijd een smartphone nodig)